Tritonlife Kapos Medical Center
71 értékelés

7400 Kaposvár, Petőfi tér 2-3.
Teljes méret
doctor's picture

Dr. Csonka Viktória

Tritonlife Kapos Medical Center
7400 Kaposvár, Petőfi tér 2-3.
71 értékelés
img

Dr. Csonka Viktória

Bemutatkozás
Rendelő adatlapja

Ellátás kiválasztása

Belgyógyászat

Szakorvosi vizsgálat 24 000 Ft
Kontroll 19 000 Ft

Immunológia

Szakorvosi vizsgálat 23 000 Ft
Kontroll 16 500 Ft

Reumatológia

Szakorvosi vizsgálat 25 000 Ft
Kontroll 21 000 Ft

Bemutatkozás

Dombóváron születtem 1981. február 26-án, gyermekkoromat családommal Gödrében, egy Kaposvár közeli, gyönyörű fekvésű kis faluban töltöttem. Általános iskolába ugyanott jártam, majd a középiskolai tanulmányaimat a Táncsics Mihály Gimnáziumban folytattam Kaposváron. Érdeklődésem korán a természettudományok felé fordult, mindig is az élővilág, a biológiai folyamatok működését szerettem volna megérteni. Pályaválasztásom továbbá nagyapám és több családtagom példája is segítette, akik szintén orvosok voltak, így a Pécsi Tudományegyetem Orvostudományi Karára jelentkeztem, ahol 2005-ben végeztem általános orvosként,” summa cum laude” minősítéssel. Az egyetemi évek alatt szakmai tapasztalatszerzés céljából több hónapot töltöttem Stuttgartban, a Robert Bosch Kórházban.

Olyan szakterületet szerettem volna választani, ami az embert egészében látja, vizsgálja, így a diploma megszerzése után belgyógyászati képzést kezdtem, amiből 2012-ben szakvizsgáztam. Szakmám során tapasztaltam, hogy vannak olyan ritka immunológiai eredetű kórképek, amik változatos, egymással gyakran semmilyen kapcsolatot nem mutató tünetek létrehozására képesek, így ezen betegségeket nem könnyű felismerni. A betegek gyakran a számos elvégzett vizsgálat ellenére korrekt diagnózis és megfelelő kezelés nélkül, tartós panaszokkal járták a szakrendeléseket. Célul tűztem ki, hogy ezen betegek segítése céljából jobban megismerkedjek az immunrendszer működésével, mely eredményeként 2014-ben sikeres allergológia és klinikai immunológia szakvizsgát tettem, ezt követően a régióban újraindulhatott, a közel 10 éve szünetelő belgyógyászati-immunológia szakrendelés. 2019-ben a komplex betegellátás érdekében vállalkoztam, egy harmadik szakvizsgára reumatológiából, mivel az autoimmun betegeknek sokszor mozgásszervi panasza is van.

Az egyetemi tanulmányaim alatt is már a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban voltam gyakorlaton, aztán a diplomaszerzést követően rezidensként az Általános Belgyógyászati Osztályon helyezkedtem el, ahol azóta is gyakorlom hivatásomat. Az immunológiai, majd a reumatológiai képzésekhez szükséges gyakorlati időt a Pécsi Reumatológia és Immunológia Klinikán töltöttem, ahol a kötelező gyakorlati időkön túl klinikai tapasztalatszerzés céljából szakrendelésen fogadtam a pácienseket 4 éven keresztül.

A gyógyító tevékenység mellett a PTE Egészségtudományi Karán Msc képzésben oktatói munkát is végzek. Magánemberként a család nagyon fontos számomra, egy 10 éves nagylány és egy 6 hónapos kisfiú anyukája vagyok.